Boeren blokkeren Jumbo distributiecentrum in Breda

4 juli 2022

Vandaag wordt er weer volop actie gevoerd door de boeren in ons land. Zo ook in onze eigen regio. Boeren uit onder andere Zeeuws-Vlaanderen, Zundert en Tilburg lieten zich vandaag zien bij het distributiecentrum van de Jumbo in Breda.

Alle boeren staan netjes in de berm en laten iedereen er langs die er langs wil. Ondanks dat er wat file ontstaat is de sfeer gemoedelijk gebleken en is de actie rustig verlopen. Ons Burgerraadslid Carlo van Remortel ging vandaag het gesprek aan met deze bezorgde boeren.

Mooie gesprekken gehad met de boeren uit onze regio. Terechte zorgen, geen ophef en een gemoedelijke sfeer. Jammer dat er geen andere partijen uit Breda aanwezig zijn om het gesprek aan te gaan met deze mensen en hun prachtige familiebedrijven.

Ook lokale partijen kunnen hun steentje bijdragen aan het tegenwerken van de doorgeslagen stikstofmaatregelen. Wij als Lijst Pim Fortuyn staan dan ook als een van de weinige lokale partijen in Breda volledig achter de boeren. Vorige week hebben we dan ook technische vragen gesteld aan het college en we verwachten dan ook dat we hierover in de gemeenteraad van Breda nog de discussie gaan voeren.

“Een paar jaar terug hebben wij natuurgrond gekocht in verband met uitbreiding, en nu moeten we het weer afstaan? Dit is gewoon ordinair landjepik.”

De verwachting vanuit de boeren is dat acties nog wel even zullen aanhouden. Een bezorgde boer gaf aan helemaal niks te begrijpen van de hele gang van zaken. “Een paar jaar terug hebben wij natuurgrond gekocht in verband met uitbreiding, en nu moeten we het weer afstaan? Dit is gewoon ordinair landjepik.” Ook wordt er aangegeven dat informatie vanuit de gemeente minimaal is. Ondanks dat we in Breda niet gigantisch veel boeren hebben is het belangrijk dat de boeren die we wél hebben volledig ondersteunen in de crisis die deze mensen wordt opgelegd vanuit Den Haag. Wordt vervolgd!

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden