Column: Hoe de ruim 10.000 bewoners van het Brabantpark bedonderd worden door de Gemeente Breda.

2 november 2022

In het zuidelijk deel van het Brabantpark is op doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.00 uur flinke parkeeroverlast van studenten van Avans. De bewoners kunnen hun auto nauwelijks kwijt. In het gebied ten noordwesten van de Ignatiusstraat is enorme parkeeroverlast van mensen die in de binnenstad werken.

Bij de coalitie-onderhandelingen is door de linkse coalitiepartners, PvdA, Groen Links, CDA en VVD besloten dat het aanwijzen van gebieden waar betaald parkeren wordt ingevoerd, een beslissing is van het College, dus de wethouders, waarbij het democratisch beginsel, invloed van de gemeenteraad, buiten spel wordt gezet. Dus per 1 maart 2023 komt er betaald parkeren in het Brabantpark. Om de schijn van inspraak te wekken wordt er een Klankbordgroep samengesteld. Ik zat daarin, maar ik heb gisteravond die groep woedend verlaten. Bij de eerste 2 sessies leek het nog de goede kant op te gaan. Maar het belangrijkste blijkt toch de verdiensten van de Scanauto zo hoog mogelijk te maken.

Omdat het voor de gemeente gemakkelijker is, wordt gekozen voor betaald parkeren van 9.00 tot 20.00 of wellicht zelfs tot 22.00 uur en dat 7 dagen per week, overlast of niet. De bewoners krijgen als ze op straat parkeren een gratis eerste vergunning. Een tweede of derde vergunning moet betaald worden. Bezoek van de bewoners moet met een App op de telefoon aangemeld worden en dat kost dan 25 eurocent per uur. In de wijk wonen best veel bejaarden die door de idioot strenge regels hun bezoek zullen zien verminderen en daardoor vereenzamen en zelfs minder lang zelfstandig kunnen blijven wonen.

Ondanks dat de gemeenteraad nauwelijks invloed kan hebben op deze dictatuur van de coalitie en het College, zijn de oppositiepartijen SP en LPF fel tegen deze ondemocratische gang van zaken.

John Stubenitsky

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden