Ronnie Foesenek: “BO Diversity is symboliek en kijkt weg van de problematiek”

20 februari 2022door LPF Breda

Graag geven we hierbij het woord aan kandidaat-raadslid Ronnie Foesenek inzake de symboliek en het wegkijken van de problematiek rondom diversiteit in ons Breda.

Het zijn vrijwilligers die een gemeente maken of breken, Zo ook in de gemeente Breda. Op het moment dat blijkt dat een stichting als Pets Food Care niet tot nauwelijks gehoord wordt door deRonnie Foesenek gemeente Breda, weet je dat je als politieke partij hier iets aan moet doen.

Het is dan ook doel van LPF Breda om het gehele subsidiebeleid van de gemeente door te nemen en daar waar nodig aan te passen. Want hoe kan het dat een stichting als Pets Food Care met pijn en moeite alleen slechte huisvesting krijgt (de oude rechtbank, vol met gebreken) en niet eens subsidie ontvangt voor het goede werk dat zij verrichten (zorgen dat inwoners van Breda die nauwelijks kunnen rondkomen toch plezier behouden van hun huisdier)? Tegelijkertijd zien wij dat subsidie wel wordt besteed aan zaken waar geen geld aan besteed hoeft te worden. Als voorbeeld halen wij Bo Diversity aan.

Het is Bo Diversity, een kleine stichting met maar liefst 3 directeuren. Een stichting dat niet levert wat zij beweren te leveren. Zo zeggen ze tegen uitsluiting te zijn. Echter, zodra ze in gesprek gaan met anderen, bv. tijdens het laatste door hen georganiseerde politieke debat, nodigen ze alleen hen uit die eenzelfde geluid laten horen. Alle andere partijen worden uitgesloten. Bo Diversity zegt te staan voor de LHTBI-gemeenschap. Als zij echt voor die gemeenschap staan dan gaan ze juist het gesprek aan met iedereen die slecht praat over holebi’s. Wij vragen ons bv. af hoe vaak Bo Breda al bij de moskee heeft aangeklopt om het gesprek aan te gaan.

Bo Diversity houdt zich bezig met straatintimidatie. Hier hoeft vanuit de gemeente Breda geen geld voor gegeven te worden. Niet omdat wij ontkennen dat er straatintimidatie is, wel omdat er al een landelijk meldpunt is, www.centrumseksueelgeweeld.nl. Het is aan de gemeente Breda om te zorgen dat het meldpunt bekend is in Breda. Een lokaal meldpunt is dan ook geheel overbodig. Lijst Pim Fortuyn Breda heeft zich dan ook als doel gesteld om alle subsidies door te nemen en te zorgen voor een eerlijke verdeling. Geld hoort te gaan naar hen die daadwerkelijk iets bijdragen aan de verbetering van Breda en niet naar hen die dat niet doen.

Ronnie Foesenek
Kandidaat-Raadslid
Lijst Pim Fortuyn Breda

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden