Stadserf omgedoopt tot Pim Fortuynerf

23 februari 2022

Woke-waanzin en cancelcultuur. Deze uit de VS overgewaaide massapsychose, daar verzetten we ons als LPF Breda elke dag tegen. Waarom? We zijn trots op onze rijke historie, trots op onze helden, trost op onze cultuur en trots dat we – juist door deze heldendaden – Bredanaars kunnen en mogen zijn.

Met enige regelmaat wordt deze trots ondermijnt door de waanzin van woke en de hiermee gepaard gaande cancelcultuur. Zo ook 21 maart jl.:

Op de Internationale dag tegen Racisme namen actievoerders zondag in Breda verschillende straten op de korrel. Genoemd naar de in hun ogen ‘foute’ zeevaarders uit de Nederlandse geschiedenis. En dus hingen ze bordjes op met namen van ‘echte helden’ uit vervlogen tijden.

Vier straten in de Bredase wijk Boeimeer: Witte de Withstraat, Tromplaan, Michiel de Ruyterstraat, Piet Heynstraat. Zeehelden uit het verleden? Nee, zeggen de actievoerders, het waren geen helden, maar ‘zeeschurken’.

Met enig schaamrood op de kaken hebben we dit tafereel waargenomen. Er zijn blijkbaar mensen die er genoegen in scheppen onze helden nog een trap na te geven. Vier eeuwen na dato. LPF Breda kijkt liever positiever naar onze historie, onze achtergrond, het DNA van ons land en de identiteit van ons Breda. We eren, herdenken en leren van de geschiedenis. De actievoerders, die beter onruststokers genoemd hadden kunnen worden, zetten onze zeehelden weg als “racist” en “zeeschurk”. Zonder enige notie van de tijd waarin ze leefden en de heldhaftigheid waarmee ze volk en vaderland hebben verdedigd. Van deze heldendaden plukken we nu alsnog de vruchten. Door op te groeien in de weelde van Nederland, om vervolgens onze helden van racisme te betichten of “fout” te noemen is uiterst hypocriet, te meer deze straatnaamactie juist de privileges van de onruststokers bevestigt.

Lijst Pim Fortuyn Breda getuigt bij deze graag respect aan de heren De With, Tromp, De Ruyter en Heyn, zonder wie we nooit in dit mooie welvarende Nederland hadden kunnen opgroeien. Dit betekent overigens niet dat we onze ogen sluiten voor hetgeen waar verbetering nodig is. Armoede en onrecht willen we effectief bestrijden, zoals ook in ons verkiezingsprogramma helder is uiteengezet.

Terug naar de actie. Deze verdient namelijk een reactie. Deze heeft vandaag plaatsgevonden. LPF Breda heeft vandaag de straatnaam Stadserf tijdelijk omgetoverd naar Pim Fortuynerf. Achter het Stadhuis is de nieuwste straatnaam van Breda dus zichtbaar voor de Bredanaars. Passend, want daar waar zich de ingang tot het gebouw bevindt, daar zal binnenkort, na de verkiezingen, Lijst Pim Fortuyn de raadzaal van Breda veroveren! En als het aan ons ligt, dan zijn we volksvertegenwoordigers van een stad mét een Pim Fortuynerf!

 

 

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden