Werkbezoek LPF: Dierenvoedselbank “Pets Food Care”

14 februari 2022

Vanochtend zijn we op uitnodiging op bezoek geweest bij Stichting Pets Food Care, tegenwoordig gevestigd in de oude rechtbank aan de Sluissingel in Breda. Namens LPF Breda hebben we tijdens ons werkbezoek een “uitgifte” mee mogen maken, om te zien hoe ongeveer honderd hulpbehoevende Bredanaars gebruik maken van het aanbod van de stichting. Pets Food Care geeft eens per twee weken gratis voer aan Bredanaars  met een huisdier, die in een moeilijke financiële situatie zitten. Hulp die de pijn voor deze mensen (tijdelijk) verlicht. Een basisbehoefte die ervoor zorgt dat mens en huisdier bij elkaar kunnen blijven, in sommige gevallen de enige steun en toeverlaat voor de mens. De hulp zorgt er dus voor dat deze hechte band kan blijven bestaan.

Om half 11 zijn we verwelkomd door Helga en Priscilla de Veth en hebben we een rondleiding in het gebouw gekregen. De opslag van voer, de uitgifte, en ook de procedures kwamen aan bod. Zelden zo’n enthousiaste mensen ontmoet! Met hart en ziel zetten zij zich, met in totaal 9 vrijwilligers, belangeloos in voor dierenwelzijn, en in het verlengde hiervan, ook het welzijn van hun baasjes. Voer, al dan niet medisch, maar ook spullen en accessoires, aan aanbod geen gebrek. Alles op basis van donaties, veelal door particulieren.

Gedurende een goed gesprek met de organisatie is duidelijk geworden tegen welke problemen Stichting Pets Food Care aanloopt. Met name de steeds drie maanden durende huurcontracten hangen als een donkere wolk boven hun hoofden. En niet alleen dat. Ook het aantal mensen dat gebruik wil maken van het aanbod van de stichting blijft groeien. Immers, de coronacrisis heeft juist hierin een flinke impact gehad. Daarnaast is de oude rechtbank in slechte staat. Brandgevaar, wateroverlast en de kou maken de omstandigheden voor de vrijwilligers verre van ideaal. De behoefte voor een fatsoenlijke locatie met genoeg ruimte is groot.

Een ander probleem waar de stichting tegenaan loopt is de subsidieverstrekking, of beter gezegd, het gebrek hieraan. Terwijl grote organisaties de wegen naar financiële hulp gemakkelijk bewandelen, is het voor een kleine organisatie als Stichting Pets Food Care moeilijk hier tussen te komen. Zonder financiële hulp, in een gedateerd gebouw, maar met een groot hart voor dierenwelzijn, weten de vrijwilligers van deze stichting nog net het hoofd boven water te houden. Dat terwijl ze een cruciale rol vervullen namens de gemeente, namelijk armoedebestrijding.

Op deze Valentijnsdag, de dag van de liefde, valt er niets anders te concluderen dan dat Stichting Pets Food Care laat zien wat liefde inhoudt. Liefde voor het dier, voor de mens en dus voor Breda. LPF Breda steunt deze stichting dan ook van harte. We zullen deze kwestie oppakken en erop toezien dat de organisatie een toekomstbestendige ondersteuning krijgt vanuit de gemeente, zodat (zolang het nodig is) meer dieren (en dus ook mensen) geholpen kunnen worden!

Meer informatie over Stichting Pets Food Care kan gevonden worden via de volgende link:

https://stichtingpetsfoodcare.webnode.nl/

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden