Ronnie Foesenek sluit zich aan bij LPF Breda

29 november 2021

Lieve vrienden,

Na lang wikken en wegen ben ik tot een besluit gekomen. Met veel pijn in mijn hart ga ik afscheid nemen van mijn functie als voorzitter van het Sinterklaas Comité in Breda. In de komende tijd ga ik mijn taak en de daarbij behorende werkzaamheden overdragen aan de rest van het fantastische team die ieder jaar weer alles geven voor de kinderen in onze gemeente.

Vele jaren heb ik er van genoten om een prachtig feest neer te zetten, met als hoogtepunt 2019, de grootste en drukste intocht ooit bezocht in Breda. Wat een feest! Helaas is het feest sindsdien ook in Breda geworden tot een gedwongen feest waarbij er allerlei regels worden opgehangen aan het gebruik van een potje schmink, zonder dat het goed onderbouwd kan worden waarom.

Sterker nog het ‘waarom’ klopt niet, we moeten ons schikken of anders worden we langs alle kanten tegen gewerkt. Met als dieptepunt de demonstratie van KOZP van dit jaar.

Samen met een groep vaste vrijwilligers en comitéleden hebben wij een bewuste stap gezet richting verandering waarbij we een belangrijk aspect van het feest behouden, namelijk de onherkenbaarheid. Helaas, ook dat is niet goed genoeg voor een kleine groep mensen die vindt dat zij, en alleen zij, moet bepalen hoe een feest gevierd mag worden. Ondanks dat de volledige onherkenbaarheid door de grijze variant wordt gewaarborgd en gekoppeld kan worden aan het schoorsteenverhaal is dat iets wat toch met frisse tegenzin is gedaan. Verdere veranderingen onder dwang en op basis van onwaarheden kan ik niet in meegaan.

“Vanaf nu kan ik weer openlijk zeggen dat er niets mis is met Zwarte Piet”

Ik ben voor vrijheid en daar hoort ook bij dat eenieder zelf mag bepalen hoe een feest gevierd wordt. Vanaf nu kan ik weer openlijk zeggen, waarvan ik mij al die tijd ook al heel goed bewust was, dat er niets mis is met Zwarte Piet en zal ik daar waar nodig de onwaarheden rond het feest aankaarten.

Dit zal ik niet alleen doen op persoonlijke titel maar ook door mij aan te sluiten bij Lijst Pim Fortuyn Breda. Ik ga mij inzetten voor de LPF die op 16 maart 2022 meegaat doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Breda.

Tot slot. Aan alle vrijwilligers, sponsoren en medewerkers van de gemeente waar ik mee heb gewerkt, heel erg bedankt voor alles.

Ronnie Foesenek

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden