538 Oranjedag

14 april 20210

Het zal niemand ontgaan zijn. De afgelopen week kregen we te horen dat er op 24 april a.s als fieldlab experiment een grootschalig evenement zal plaatsvinden op het Chasseveld in Breda verzorgd door Radio 538 in samenwerking met de gemeente Breda en zal ca. 10.000 mensen verwelkomen.

Dit heeft tot veel onbegrip en onrust gezorgd met name bij de Bredase horeca, de direct omwonenden, felle discussies en reacties op diverse Social media en ook vanuit de zorg werd met veel onbegrip gereageerd en is gisteren een petitie gestart die nu al meer dan 200.000 keer is ondertekend.

LPF Breda heeft met betrekking tot de extra raadsvergadering de volgende vragen ingezonden.

Communicatie & besluitvorming
• Welke inhoudelijke overwegingen en keuzes liggen ten grondslag aan het laten plaatsvinden van het 538 evenement met de wetenschap dat dit tot mogelijk heftige reacties zou leiden, en waarom zijn omwonenden van het Chasséveld zonder mogelijke inspraak pas later geïnformeerd, terwijl de keuze al was gemaakt? De Horeca in de binnenstad is al sinds dat 538 Koningsdag organiseert in Breda de dupe van slecht beleid aangaande het verlenen van vergunningen, zeker nu verdienen zij het om meer aandacht en perspectief te krijgen.

• Zijn het college en burgemeester van mening dat de gang van zaken onwenselijk is verlopen en zijn zij bereid om een excuusbrief op te stellen voor de gedupeerde bewoners die nu voor een verrassing komen te staan?

Transparantie
• Zijn het college en burgemeester van mening dat alvorens toezegging wordt gedaan vanuit de gemeente er eerst grondig overleg moet plaatsvinden binnen de raad gezien het feit dat de opbouw in volle gang is terwijl er nog niet eens een vergunning is verleend?

Kosten & Baten
• Kan het college een kosten en baten overzicht overleggen aangaande het evenement? Wij zijn erg benieuwd met welke kosten rekening is gehouden en wat het college verwacht aan netto resultaat.

• Zijn het college en burgemeester van mening dat het alleszins redelijk is dat de gemaakte winst naast de voedselbank ook voor een deel ten gunste komt van de Bredase horeca om deze een positieve impuls te geven voor de komende periode?

Risico’s
• Kan het college een risicoanalyse overleggen inzake het evenement? Wij zijn benieuwd welke variabele factoren hierin zijn meegenomen en welke denkbare scenario’s van voor-, tijdens- en na het evenement zijn ingecalculeerd. Op welke wijze heeft het college het evenement vooraf afgestemd met GGD Breda en het Amphia ziekenhuis in het kader van mogelijke acute zorgdruk en besmettingsgevaar?

Petitie

Het peroneel van het Amphia ziekenhuis is een petitie gestart om het evenement niet te laten plaatsvinden en is meer dan 390.000 keer ondertekend.

Update 18 april 2021

Er komt maandag 19 april een spoeddebat met de gemeenteraad inzake het evenement.

Update 19 April 2021

538 Oranjedag gaat definitief niet door! Een terecht besluit en daarmee ook het enige juiste besluit. Dankzij het moedige initiatief vanuit het Amphia om een petitie te starten gaven zij een stem aan alle mensen die geen Fieldlab experiment wilde in onze mooie stad terwijl de horeca aan de zijlijn zou moeten toekijken en de omwonenden dit evenement door de strot kregen geduwd. Fantastisch dat ook handhaving dit totaal niet zag zitten en dreigde met acties. Dit hele gebeuren was fout op zoveel fronten dat dit natuurlijk het enige juiste resultaat was.

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/11/173263172_5553581348000532_7287391996392219868_n.jpg

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!
https://lpfbreda.nl/fortuyn_media/2021/04/LOGOklein-e1617455421586.png
Doe mee!Social media
Volg ons zodat je niets hoeft te missen!

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden

©2022 LPF Breda – Alle rechten voorbehouden